Wiladecans

L'Alcalde
Parlem de Viladecans?

Llegenda

P. Pregunta d'un/a
wiladecanenc/a

R.A. Resposta de l'Alcade


XATEJA AMB L'ALCALDE CARLES RUIZ

Xat del mes de novembre


Preguntes realitzades per altres wiladecanencs/ques

 • P.

  Sr. Alcalde, mi pregunta es la tercera vez que la hago, pero la primera vez a usted. Las dos anteriores las hice a medio ambiente y urbanismo y a día de hoy aún espero su respuesta. Es la siguiente ¿se ha planteado el Ayuntamiento poner la zona azul y la naranja gratuitas para los coches que son respetuosos con el medio ambiente y tienen la pegatina que otorga la DGT?. Hay muchos ayuntamientos que ya lo hacen y cada vez son más los que se apuntan a esta iniciativa para tener el aire de su ciudad cada vez más limpio. Muchas gracias de antemano, un saludo...

  - José Rafael Palma Rodriguez
  R.A.Hola José Rafael, conozco estas medidas y estamos valorando aplicarlas también en nuestro municipio, aunque supone hacer una valoración de su impacto, ya que supone hacer una modificación de las ordenanzas. En nuestro caso, también estamos valorando promover formas alternativas de movilidad sostenible (vehículo eléctrico, reparto en corta distancia, mejora del usos de la bicicleta y el carril bici). Gracias por tu interés.
 • P.

  Sr. Ruiz, he llegit la nota de premsa: El Ple municipal corresponent al mes d’octubre va aprovar per unanimitat una moció que demana que es reformi l’estació de Renfe per permetre que tots els trens de Rodalies s’aturin a la ciutat. Em sembla lògica, necessària i urgent aquesta petició, però crec que la solució hauria d'anar per una altre costat: és evident que la línia R2 va saturadíssima de trens i si tots els trens s'aturen també a Viladecans el servei en general empitjorarà. Si vostè visqués a Calafell, per posar un exemple, no li farà cap gràcia haver d'invertir encara més temps de trajecte amb aturades a més estacions del recorregut, tenint en compte que el trajecte ja de per sí és prou llarg. A tota la gent que ve de lluny els hi penalitzaria. La solució, com s'ha fet a l'àrea de Madrid, és desdoblar la via dels combois de mitja i llarga distància i l'actual via deixar-la només per rodalies de la primera corona metropolitana. Si no es fa això, res canviarà. Gràcies.

  - Àngel Moreno
  R.A.Hola Àngel, és indiscutible que Viladecans, éssent la ciutat amb més població i més activitat econòmica de tota la linia de l’eix Hospitalet-Tarragona ha de tenir una freqüència igual a la resta. Com bé assenyales, un dels elements que pot permetre això és el desdodablament de la línia per derivar els trens de mercaderies i llarg recorregut. En principi, està previst que això es produeixi al maig del 2017 amb l’execució de l’intercanviador Vandellós-Tarragona i, per tant, a partir d’aquesta data, es podria reconfigurar tot el trànsit, i aquest és el compromís que ha expressat la Generalitat.
 • P.

  Són dues qüestions. Com és que hi ha un increment de rates i cuques a la zona de l'ambulatori i voltants? La setmana passada a les 22 hores una rata va travessar el carrer davant de l'estupefacció dels veïns que passàvem pel carrer General Prim a aquella hora amb cotxets i criatures. L'altra qüestió es sobre l'accés de la C32 . Des de l’obertura de l'outlet les cues són interminables. Quines alternatives hi ha al respecte que no suposi un perjudici per als veïns?

  - Montserrat Juanpere
  R.A.Hola Montserrat, els canvis de les temperatures i clima ens ha donat episodis diferents de plagues que estem tractant. Sobre la mobilitat de l’outlet, tot just acabo de contestar a quatre persones que han plantejat qüestions semblants.
 • P.

  Sr. Ruiz, durant els primers dies d'obertura de l’Outlet, s'han produït nombrosos col•lapses circulatoris en els accessos a Viladecans, especialment des de la C-32. Igualment, s'ha notat un augment extraordinari del trànsit rodat per la C-245 i tota la zona d'influència de l'àrea comercial. Aquesta situació repercuteix en la mobilitat general del municipi, perjudicant la tornada de la feina de molts ciutadans i empitjorant la qualitat de l'aire que respirem. És absolutament necessari que millorin l'accés al Outlet de cara a tota la campanya nadalenca, amb algun carril més addicional des de l'autopista. Hi ha prevista alguna actuació per resoldre aquesta situació des del consistori?. Gràcies.

  - Àngel Moreno
  R.A.Hola Àngel, Ricard, Marcos i Aida, us contesto a tots quatre sobre l’impacte en la mobilitat de l’outlet que heu coincidit a plantejar. Juntament amb la Generalitat hem treballat per preveure l’impacte que tindria l’outlet en la ciutat. Totes les decisions de trànsit, com de senyalització, etc. es deriven d’un pla de mobilitat i dels acords conjunts entre tots. En primer lloc, un dels punts més importants per a nosaltres és reforçar la línia de rodalies, no només en dies festius, com farà ara la Generalitat, sinó al llarg de tota la setmana. Per a nosaltres és molt important el transport públic tant per a les persones de Viladecans que han de moure’s fora de la ciutat cada dia, com a per tots els visitants que venen a la ciutat a l’outlet o als treballadors de les empreses que estan ubicades als nostres parcs empresarials. Algú ha mencionat el vial de cornissa que es desenvoluparà amb el barri de Llevant. Estic totalment d’acord en que aquest vial ajudarà també molt a la millora de la mobilitat en la ciutat, ja que una part important del trànsit que ara es concentra en hores punta, o bé per la riera de Sant Climent o bé pel carrer Agricultura, podran sortir d’una manera més fàcil de la ciutat i que, a més, en el futur connectarà amb Sant Boi. Es preveia que durant els primers dies hi hagués molta afluència per la novetat i l’impacte de la comunicació del centre, però segurament no tindrem dades més clares fins que passin uns mesos i el centre estigui consolidat, segons consideren els experts. La Generalitat no va permetre que es mantingués la sortida provisional que es va fer amb motiu de les obres amb l’agurment que tenia una sortida molt forçada i perillosa, com era evident. En tot cas, està clar que les alternatives i les necessitats es reflexaran en la valoració posterior que es faci d’aquí a un temps, però que per la mobilitat de Viladecans és imprescindible l’increment de freqüències de renfe i la sortida nord de la via de cornissa. Altres questions que afecten al centre, com l’adequada senyalitazació de l’aparcament, més insistència en lús del transport públic i renfe per arribar… ja les hem comunicat a l’empresa que promou l’outlet i estan treballant per fer aquestes millores.
 • P.

  Després de veure el nou centre comercial em sento decebuda per la seva construcció, no havia de semblar-se a la Roca del Vallès?... com un petit poblet, per passejar.... En canvi, tenim un centre comercial a l'aire lliure, petit, cap avall i tot de parking a la vista... lleig. Estem envoltats de centres comercials i la botiga petita què? Per altra banda, m'agradaria saber per què l'ajuntament va fent coses noves però no és capaç de completar-les. Encara estic esperant la solució que vaig demanar ara ja fa dos anys sobre les parades de bus amb manca de llum... la de la Roca n'és una. De vegades, els autobusos ni ens veuen, els marcadors dels temps ja haurien de ser a totes no? o el barri de Can Palmer és menys? En el xat de fa dos anys també em va dir que els contenidors els estaven canviant, jo sincerament veig que cada vegada és més difícil reciclar, els bocalls del plàstic més petits i l’obertura més reduïda de l'escombraria banal. Queda per fer més remodelacions a Can Palmer? Gràcies

  - Cristina Alvarez Palau
  R.A.Hola Cristina, pel que fa al teu comentari sobre l’outlet, dir-te que cada empresa té el seu estil arquitectònic i, precisament, aquesta empresa és diferent de la que promou el centre de la Roca del Vallès. Per altra banda, una part important de l’aparcament està a sota del centre. Respecte de les parades dels autobusos, la manca de llum i els marcadors dels temps, cal dir que ho gestiona l’Àrea Metropolitana de Barcelona que ho té concessionat. No obstant, tornaré a insistir en aquesta de la Roca perquè millorin les condicions. En el cas de Can Palmer, precisament l’altre dia vam tenir una reunió amb les associacions del barri per treballar amb la continuació de les obres i les reformes al barri que començaran una nova fase desenvolupant el planejament previst.
 • P.

  Sabeu quan s’il·luminaran les llums de Nadal?? Sabeu si hi han nous carrers il•luminats? I l'outlet tindrà il•luminació especial?

  - Sonia
  R.A.Hola Sonia, les llums de Nadal s’encendran enguany el dia 2 de desembre als mateixos carrers que altres anys. Com li he comentat a l'anterior participant, la Marta, Viladecans The Style Outlets, en ser d'una empresa privada, seran ells els que decidiran quina decoració nadalenca hi posen, però segur que faran alguna cosa atractiva.
 • P.

  Falta aparcament al centre de la ciutat. Aparcament GRATUÏT!! A veure si decoreu el Style Viladecans de Nadal, si us plau!!!

  - MARTA
  R.A.Hola Marta, the Style Outlets és d’una empresa privada i, per tant, són ells els que decideixen la decoració nadalenca, però estic segur que faran una cosa atractiva. El que sí estem preparant nosaltres, juntament amb el comerç, és una decoració nadalenca pels carrers del Barri Antic i altres activitat per promoure la nostra ciutat en aquests dates.
 • P.

  Queremos un concierto de Broad and Covers, en Viladecans. En el Cúbic o el centro joven de Can Xic o incluso en en Style Outlets (al lado de las fuentes, se puede añadir un escenario). El grupo se llama Broad and Covers y cantan canciones muy variadas y animadas. Para contactar con ellos, hay este email: broadandcovers@gmail.com. Gracias, esperamos conciertos así por Viladecans. La verdad que se necesitan conciertos así para jóvenes.

  - Vero
  R.A.Hola Vero, normalmente este tipo de conciertos se programan desde el departamento de Cultura o Juventud. Hablaré con ellos para que tengan en cuenta tu sugerencia, pero te recomiendo que te pases por Can Xic para que, además de explicárselo, puedas conocer qué otros conciertos y actividades ofrecen. Muchas gracias por tu sugerencia.
 • P.

  L'outlet és molt xulo, podríeu fer activitats per als nens i concerts... Teniu molt d'espai al costat de les fonts gegants de dalt. I animació infantil amb personatges... Itinerant

  - Josep
  R.A.Hola Josep, com saps, totes les activitats que s’organitzen a l’oulet les organitza l’empresa que el promou. De totes maneres, t’agraeixo els suggeriment que els hi traslladaré perquè és veritat que es presta per a moltes activitats.
 • P.

  El outlet es precioso, le faltan bastantes tiendas de marca, que me imagino que con una ampliación estará genial. Le hace falta una ampliación!!

  - Pepita
  R.A.Hola Pepita, me alegra que te guste. La empresa ha hecho una inversión muy importante en Viladecans. Actualmente está a un 60 por ciento aproximado de ocupación. Faltan algunos locales por abrir y la ampliación está prevista para más adelante.

Ajuntament de Viladecans