Wiladecans

L'Alcalde
Parlem de Viladecans?

Llegenda

P. Pregunta d'un/a
wiladecanenc/a

R.A. Resposta de l'Alcade


XATEJA AMB L'ALCALDE CARLES RUIZ

Xat del mes d'abril


Preguntes realitzades per altres wiladecanencs/ques

 • P.

  Bona tarda, m’agradaria saber quin és el motiu pel qual han posat tantes senyals de trànsit de prohibit parar i estacionar entre els carrers Jaume Abril, Mossèn Serrajordia i Onze de Setembre, entre altres carrers. Hi ha més de 15 en 300 metres. També m'agradaria saber quant ens ha costat als ciutadans. Gràcies

  - Sara Caro
  R.A.Hola Sara, darrerament no hem fet cap actuació especial de senyalització en els carrers que indiques. Aquests senyals són necessaris perquè, segons la normativa corresponent, a cada intersecció de carrers, les senyals del tram anterior perden validesa i, per tant, cal tornar a senyalitzar-los. Gràcies
 • P.

  L’altre tema de la platja de Viladecans, és que som molts els viladecanencs que creiem que caldria limitar les zones de platja on es pogués practicar el nudisme integral i on no. Seria suficient posar uns rètols que ho avisessin. El problema vostè el pot entendre. A algunes famílies els molesta que els seus menors estiguin davant de “determinats espectacles” que de vegades es poden observar. Si tots practiquessin el naturisme com una filosofia i una “forma natural”, no seria tan problemàtic. Però, malauradament, es barreja el ”naturisme” amb un “exhibicionisme” poc ètic i de molt mal gust. Podria citar-li casos. Salutacions cordials.

  - Salvador Obiols Gómez
  R.A.Benvolgut Salvador, et contesto a la pregunta que tenia pendent. Al Ple del mes de gener ja vam aprovar una nova ordenança d'ús de les platges que restringeix la pràctica del nudisme a les platges de Cal Francès i el Remolar. Per informar-ne, hem instal·lat uns cartells a les platges de la Murtra i de la Pineda indicant que són platges no naturistes. Encantat de saludar-te un altre cop.
 • P.

  Bona tarda. Lamento la insistència, sent conscient que en aquest moments hi ha temes més importants i prioritaris a la ciutat, però portem mesos per trobar una solució per aparcar les bicicletes a les immediacions del col·legi Amat Targa; malauradament sense resposta. Fins que aquesta arribi, deixarem la bici aparcada i lligada al costat d’un arbre o senyal desitjant que no sigui una molèstia per a veïns i que la Policia Local no ens la faci treure, com ja ha estat el cas. Moltes gràcies.

  - Eduard
  R.A.Hola Eduard, els responsables dels departaments d'Espai Públic i d'Educació m'han informat que properament presentaran a les directores de les tres escoles on ha sorgit aquesta demanda una proposta per instal·lar l'aparcament de bicicletes a l'exterior dels centres: Amat Targa, Marta Mata i Pau Casals. Gràcies
 • A.Donem per finalitzat la intensa sessió del xat d'avui en la que he contestat al voltant d'una trentena de preguntes. Moltes gràcies a tots i totes per participar. Ens veiem en el proper, que serà el dilluns 6 de maig. Bona nit!
 • P.

  Sr Alcalde, ya son varias veces que no aparecen mis preguntas ¿Le resulta incómoda mi participación? No comulgo con ningún partido político ni creo que un alcalde deba representar a otro que a su pueblo, cuyas necesidades no entienden de colores. desconozco si me conviene como alcalde por la la escasa transparencia, pero es innegable que su experiencia tiene un valor, sobre todo si se redirige a las necesidades a la mayoría de los ciudadanos y no a la pseudo representación política sorda. Si no aparecen respuesta a esta y a las anteriores cuestiones, dejaré de participar en este aparentemente opaco servicio a la libertad de expresión. Para dorarle la píldora ya tiene la publicación del ayuntamiento. Creo que debería apreciar en lo que vale un tirón de orejas, recordar las cualidades de la humildad y darse cuenta que el círculo que le rodea puede no ser la gente de la calle de Viladecans.

  - David Rebollo Garcia
  R.A.Apreciado David, siento la confusión que me relatas pero, precisamente te respondo al final porque he pedido a mis colaboradores que me buscaran todas tus intervenciones mientras iba respondiendo a las demás preguntas. En primer lugar, agradecerte que seas una persona asidua al chat desde que lo pusimos en marcha. Te he respondido a 23 preguntas en tiempo real y a 2 más a posteriori porque no me ha dado tiempo durante el chat, cosa que acostumbro a hacer cuando se acumulan las preguntas. En todo caso, todas ellas se hacen públicas. Puede ser que me haya quedado alguna por responder pero debe ser o bien porque era una pregunta repetida que ya te había contestado o bien, porque he acumulado la respuestas en otra pregunta. Espero que continúes con tu presencia en este chat y te quiero decir que de modo alguno me molestan las preguntas que me haga la gente –siempre que no falten al respeto- y las contesto todas.
 • P.

  Bona tarda, Senyor Alcalde, el Xat d'avui coincideix amb un gran dia per nosaltres i us en volem fer partícips, així com també a tothom qui llegeixi el nostre missatge, perquè avui, 8 d'abril, és el Dia Internacional del Poble Gitano. Un dia com avui de l'any 1971, es va celebrar el primer Congrés Internacional del Poble Gitano a Londres, on es van establir diversos elements identitaris, com la bandera gitana, l'himne ‘Gelem, gelem’, la llengua Romaní i el Dia Internacional. Durant el dia d'avui, a tot el món, aquest dia és un important reconeixement a la nostra història, llengua i cultura i celebrem la jornada anant als marges dels rius i realitzant la Cerimònia del riu’ amb l'ofrena de roses i l'encesa d'espelmes, tal i com hem fet també nosaltres aquest migdia al riu Besòs. Podeu veure més informació al nostre bloc: http://acgitanaviladecans.blogspot.com.es/ . Aprofitem per dir-vos que ja estem iniciant les activitats i projectes al nou Casal de barri de Ponent. Moltes gràcies.

  - Associació Cultural Gitana de Viladecans
  R.A.Gràcies per recordar en el xat aquesta fita tan important per al poble gitano i que en el fons és una fita important també per la nostra història. Sé que ja heu començat a treballar en les activitats del nou casal del Ponent. Us agraeixo el paper importantíssim que esteu jugant amb tots els projectes del barri: molta sort!
 • P.

  Me gustaría saber cual es su opinión sobre el socavón que hay a la salida de Viladecans, por la autopista. Una vez pasados los semáforos que hay a la altura del restaurante chino.

  - Lidia Benito
  R.A.Hola Lidia, éste es uno de los puntos más complicados de la circulación de Viladecans, ya que la carretera es responsabilidad de la Generalitat y, de hecho, se encuentra dentro de la trama urbana del municipio. Además de la intensidad de circulación que soporta. La Generalitat realiza labores de mantenimiento periódicamente, pero aún así, se produce el problema que mencionas. Hay un proyecto de reforma pendiente que, por cuestiones económicas, no sabemos cuando se realizará.
 • P.

  Estimat Alcalde, heu pensat a facilitar la comunicació entre el centre de Viladecans i l'escola Marta Mata. Les aceres són molt estretes i els veïns de Can Guardiola s'estimen més anar a Gavà. Felicitats per la Trobada D'Entitats.

  - Manuel García Barreda
  R.A.Bona tarda Manuel, hi ha diferents carrers previstos entre el centre i Can Guardiola però, actualment, donades les prioritats econòmiques, encara no hi ha previsió d’executar-los. En relació a la trobada d’entitats, crec que va ser un èxit tant per la col.laboració de les associacions de Viladecans com per la participació dels veïns del barri. Afortunadament, el dissabte el sol va lluir. Moltes gràcies.
 • P.

  Bona tarda Sr Alcalde, quina utilitat se li donarà al espai dels Lauren? Es municipal o privat? Si fos municipal, crec que seria interessant fer una consulta de com aprofitar aquest espai important de la ciutat, no creu? Gràcies.

  - Laura
  R.A.Hola Laura, com he dit abans, els cinemes continuaran sent cinemes: el que canviarà serà l’empresa gestora. Salutacions
 • P.

  Buenas tardes Sr. Alcalde, en el local de la calle Llevat 2A van a poner un restaurante de cañas y tapas a 1 Euro. La comunidad se encuentra en total desacuerdo de la actividad a realizar en el local ya que, anteriormente, ya había un bar en ese local y hubo multitud de problemas. Ya hemos realizado una instancia, pero deseamos que compruebe desde su parte que los permisos y la actividad se pueden realizar, ya que nuestra comunidad está en contra. Gracias.

  - Ivan
  R.A.Ivan, afortunadamente, las normativas al respecto son bastante claras, con lo que, dada tu preocupación, preguntaré si se han seguido todos los trámites, y puedes estar seguro que la resolución será correcta. Saludos

Ajuntament de Viladecans