Wiladecans

L'Alcalde
Parlem de Viladecans?

Llegenda

P. Pregunta d'un/a
wiladecanenc/a

R.A. Resposta de l'Alcade


XATEJA AMB L'ALCALDE CARLES RUIZ

Xat del mes de maig


Preguntes realitzades per altres wiladecanencs/ques

 • A.Gràcies per participar! Bona nit. Ens veiem la propera sessió de juny!
 • P.

  Hola, escric de part d'un grup d'avis del Casal Sant Jordi que m'ha demanat m'adreci a vostè. Fa uns 3 anys que es van fer unes obres a aquest casal i hi havia un billar que la Fundació Caixa Catalunya va donar als avis. En finalitzar les obres el billar no va tornar. Ho han reclamat pel dret i pel revés i mai han tingut resposta. Encara que sembli una tonteria, els feia la vida més alegre, ja que tenien els seus campionats i els servia, per a molts, per sortir de casa i oblidar-se de les seves malalties. La meva pregunta és quin mal han fet aquest avis per a que els hi treguin el billar que és propietat de tots el avis? Estem parlant d'un billar valorat en uns 5.000 € i que no volem pensar que s'ha fet servir per a un ús particular. M'agradaria que se'ls donés una explicació i una solució, o no estaria malament una visita concertada amb vostè personalment, ja que es troben una mica desprotegits i també són ciutadans de Viladecans.

  - Anna Méndez
  R.A.Hola, Anna, l’Ajuntament de Viladecans mai ha estat propietari d'un billar. La Fundació la Caixa va tancar el seu local i ningú en va fer ús durant temps. L’Ajuntament, en veure que estava tancat, el va demanar provisionament per tal d’acollir els usuaris del casal de la Montserratina mentre aquest estava en obres. Quan es van fer les reformes, es va retirar tot el mobiliari amb autorització de la Fundació de La Caixa per possibilitar les activitats del Casal. Em coNsta que tots els avis ja saben d’aquesta situació perquè han estat informats pel regidor del barri en diverses ocasions.
 • P.

  Bon dia, Sr. Alcalde, La setmana passada van estar 3 o 4 persones de Jardineria varis dies fent neteja i acondicionant la rotonda que hi ha a l’Av. Segle XXI amb C. Antonio Machado. Per què es dona tanta importància a les rotondes (aquesta setmana estan a una altra) i en canvi el carrer Antonio Machado entre av. Segle XXI i Tecnologia té matolls des de fa mesos de gairebé 1 m d’alçada a les jardineres dels arbres i sobresortint del terreny del parc tecnològic? Ara estan ressecs i encara fan pitjor imatge. No s’hauria d’acondicionar tot per igual o donant prioritat al pas de vianants? La riera de Viladecans està exactament igual i és un focus d'insectes i brutícia.

  - Miguel Angel
  R.A.Hola, Miguel Àngel, gràcies per la informació. Fins ara el manteniment dels espais del Parc de Negocis es feia per part de les empreses de la zona en coordinació amb l’Ajuntament. No sé ara si se segueix el mateix sistema, el fet que no estiguin tots els solars edificats també condiciona el manteniment de l’espai públic. No obstant, estic d’acord amb tu que no hi ha d’haver diferències entre els espais públics d’una mateixa zona. Respecte del manteniment de la riera, és l’Agència Catalana de l’Aigua qui se n'encarrega, l’Ajuntament fa accions puntuals de neteja i sempre hem d’anar al darrere perquè facin el manteniment. Espero que aviat ho poguem resoldre. Espero que aviat ho puguem resoldre.
 • P.

  Hola, señor alcalde, En anteriores chats le comenté el tema de la parada de autobús que hay en la entrada de la Roca, la cual no tiene una buena iluminación. ¿Cómo está el tema...? Creo que, siendo cuestión de seguridad para el peatón, sería una cosa prioritaria. ¿Cómo lo ve usted? Gracias.

  - Pablo
  R.A.Hola, Pablo, com et vaig dir, he estat pendent d’aquesta gestió. Finalment resulta molt cara perquè s’ha de portar el punt de llum des de l’altra part de la carretera (implicaria fer un pas soterrat per l’avinguda). Quan realitzem el canvi de fanals d’aquesta zona, hi farem aquesta inversió.
 • P.

  ¡Buenas tardes, Carles! Estos días que llevamos del mes de mayo estamos sufriendo robos en los pisos hacia las horas de la noche de entre las 2 y las 4 de la madrugada en la zona de la Roureda. ¿Podría ser que hubiera presencia policial durante estas horas para prevenir estos robos? Gracias.

  - Juan
  R.A.Hola, Juan, normalmente a partir de las denuncias ciudadanas, conjuntamente con los Mossos d’Esquadra, se crean dispositivos de vigilancia, no solamente en la zona, sino, como habrás visto este fin de semana, en los accesos al municipio en los que la Policía Local colabora con los Mossos d’Esquadra.
 • P.

  Buenas. Quisiera decirle que su respuesta del mes pasado a mi queja/pregunta sobre la prohibición de circular coches de 20 años me pareció pobre y bastante lamentable. Pero mi pregunta es sobre el robo en el cajero del depósito municipal de coches de la avda. Gavà. ¿Afirma usted que denunciaron el robo al día siguiente de los hechos o por el contrario tiene razón el digital VILAPRESS.CAT y lo hicieron 44 días después, casualmente tras la publicación en este medio? Según el juzgado tiene razón el medio. ¿Miente el juzgado? Se dice que el presunto conducía la grúa sin ese carné y se apunta que tiene padrino. ¿Qué datos puede dar? Yo también tengo Termomix. Gracias y a ver esta vez si lo aclara.

  - Enrique
  R.A.Hola, Enrique, he pedido un informe sobre este tema que desconozco. Si lo deseas, una vez tenga la información, si nos das tus datos completos, te lo hacemos llegar.
 • P.

  ¿Para cuándo la inauguración del nuevo carril bici y peatonal a la playa?

  - Cándido barrera arias
  R.A.Hola, Cándido, después de seis años de que la Generalitat retrasara la inversión pese a estar en Presupuestos, se han iniciado ya las obras del carril bici. Esperamos que antes del verano podamos utilizarlo y de esta manera, tengamos un acceso continuo del municipio hacia el mar.
 • P.

  Quan podrem gaudir de l'entorn de la bòbila del Ramells? Tan sols caldria netejar els voltants i l'accés des de la carretera de Sant Climent. Seria una visita molt educativa; el forn, per dins, és molt ben conservat. Sols a la xemeneia caldria repassar la base i revifar la corona.

  - Vicenç Puges
  R.A.Hola, Vicenç, l’espai de la bòbila és un espai de propietat privada que, de moment, no té cap desenvolupament en perspectiva. Actualment estem fent un esforç econòmic per tal d’assegurar la bòbila de Torre-roja avançant els diners per tal de consolidar la xemeneia i netejar-la d’uralites i restes que es van acumulant.
 • P.

  Sr. Alcalde, justo delante de la residencia Federica Montseny sacamos a pasear a los abuelos del centro por la zona de césped de la Riera. Pues desgraciadamente no podemos disfrutar del paseo y de estar en la sombra del césped con los abuelos, debido a unas bandas de chicos que están haciendo botellón y fumando porros cada tarde. La Policía pasa de largo y no veo que intervengan. ¿Es posible reforzar la seguridad y disuadir a este tipo de personas y conducta? Ya que se está convirtiendo en una zona peligrosa. Le recuerdo que cuando activó la campaña de los excrementos de perros había policías a todas horas por la Riera. Considero que ahora se debería actuar con igual o mayor contundencia por parte de sus agentes. Gracias

  - Israel llamas
  R.A.Hola, Israel, como le he comentado a Mada Valle, hablaré con nuestros servicios de policía y convivencia para visitar la zona. ¡Gracias por tu colaboración!
 • P.

  Bon dia, cada tarda patim la presència del jovent fent escàndol davant dels nostres nens al parc situat just davant del Telepizza del carrer Calaceit, just davant a la riera. Si us plau, li prego més control de seguretat. Els nens no han de veure segons quines actituds del jovent, com, per exemple, beure alcohol per les tardes i trencar les ampolles. Gràcies per la seva col·laboració.

  - Mada Valle
  R.A.Hola, Mada, gràcies pel teu comentari i donar-me aquesta informació. Mirarem de fer un seguiment especial a nivell de policia i també de civisme que, com bé dius, són negatives.

Ajuntament de Viladecans