Wiladecans

L'Alcalde
Parlem de Viladecans?

Llegenda

P. Pregunta d'un/a
wiladecanenc/a

R.A. Resposta de l'Alcade


XATEJA AMB L'ALCALDE CARLES RUIZ

Xat del mes d'octubre


Preguntes realitzades per altres wiladecanencs/ques

 • P.

  Bona tarda, volia preguntar-te si em podríeu enviar les fotografies d'aquest diumenge dia 5 d'octubre de la Romería de Viladecans. Gràcies.

  - Andrea Iniesta Alcoba
  R.A.Hola Andrea, vaig demanar al departament corresponent que te les fessin arribar. Espero que les hagis rebut!
 • P.

  La festa major d'aquest any m'ha deixat amb mal gust de boca, Primer la fira: La seva ubicació fatal, perquè està tot molt junt amb els concerts, els xiringuitos ... Segon: Els concerts no han estat molt bons, L'adhesiu i Kiko Veneno. Altres anys haveis portat millor, i si les feu tan llargues, posar més contingut a la festa. Perquè hi ha dies que estaven avorrits. Moltes Gràcies, però he vist festes millors.

  - Pepa Garcias
  R.A.Hola Pepa, com sabràs, la construcció del nou ambulatori al costat del parc de la Torre-roja ens va obligar a escollir un nou lloc per a la fira i, tenint en compte els espais disponibles i les necessitats d'unes instal·lacions com aquestes, posar-la al costat del parc de la Marina era el més adient. Sobre els concerts, és difícil encertar amb els gustos de tothom, per això intentem cada any variar i portar aquelles actuacions que destaquen per alguna cosa. En el cas de La Pegatina, és un grup jove i divertit que agrada a molta gent, com ho demostra la gran quantitat de persones que van venir a veure'l. I pel que fa a Kiko Veneno, també és molt conegut i ha guanyat recentment diverses distincions. Confio en què el proper any puguem encertar amb el gust de més gent i t'agraeixo que m'hagis donat la teva opinió per seguir millorant.
 • A.Arribem ja al final de la sessió d'avui. M'han quedat algunes preguntes per contestar. Ho faré de seguida que pugui. Gràcies a tothom per la participació i fins al proper xat, que serà el 3 de novembre. Bona nit
 • P.

  Volia saber per què l'ajuntament no s'ha adherit a la campanya a favor de la consulta. Que el meu municipi sigui dels pocs de Catalunya que s'oposi al dret a decidir, m'omple de tristesa i vergonya. Espero que tingui/tinguin una bona explicació per a això i que no s'oblidi pas que vostè és alcalde de Viladecans gràcies a la democràcia. Ens mereixem votar, ens mereixem un alcalde que estigui al costat dels seus ciutadans per xercir aquest dret tan fonamental.

  - Román
  R.A.Hola Román, l’Ajuntament, amb el recolzament d’IC-EUiA i CiU i PSC, va aprovar una moció de suport a la llei de consultes de la que curiosament no s’han fet ressò ni els mitjans de comunicació ni els organitzadors de la crida que menciones. Una altra cosa és la convocatòria especifica d’una consulta per al 9 de novembre, la legalitat de la qual està en discussioó i que, a més, no té el suport ni de tots els partits ni de tots els ciutadans. En tot cas, trobo que s’està creant una confusió en els ciutadans donant a entendre que si els ajuntaments no s’addereixen a aquesta consulta, aquesta no es podrà fer en el municipi en qüestió, la qual cosa no només és una falsedat, sinó que no ajuda a la claredat de tot aquests procés. Els ajuntaments estem obligats a col·laborar amb la Generalitat en totes les seves iniciatives i si el govern convoca una consulta amb totes les garanties legals, estem obligats a ajudar a organitzar-la independentment de la opinió de l’alcalde corresponent. D’giual manera, que si no és així, cap municipi ho podrà fer. Per tant, la campanya a la que fas referència no determina que es voti o no en un municipi, en contra del que s’ha intentat fer creure als ciutadans. En el nostre cas, en el moment que hem rebut la sol.licitud del Govern, l’hem tramès als serveis generals de l’Ajuntament, com fem amb tots els processos electorals perquè implementin els mecanismes necessaris. Tot aquest procediment ha quedat suspès fins que el tribunal determini sobre la llei de consultes -a la qual el ple d’aquest ajuntament i el meu partit donem suport- i sobre l’adequació de la convocatòria de la consulta del 9 de novembre, que també ha quedat suspesa. Dir que a Viladecans no es votarà perquè el seu ajuntament no s’ha adherit a aquesta campanya no només és erroni, sinó que és malintencionat. Un 47 per cent dels catalans, segons una enquesta publicada ahir, volen una millora competencial i de defensa de la identitat, la llengua i la cultura catalanes en un marc de reforma de la Constitució. La pregunta que es vol formular el dia 9 no permet que la meitat de la població de Catalunya es pronuncïi per la opció que volen, només permet pronunciar-se per si vols o no que sigui un estat, sense aclarir quin contingut té aquesta afirmació, i només si respons afirmativament a aquesta preguntas, pots pronunciar-te sobre si vols o no la independència. És evident que aquesta pregunta no reflexa la pluralitat del que opina la població de Catalunya, ni és una fórmula adequada per consultar sobre el nostre futur. El ple dóna suport a la llei de consultes com instrument de participació. No podem donar suport a una consulta que impedeix pronunciar-se sobre el futur de Catalunya a la meitat de la seva població.
 • P.

  Hola senyor alcalde! Fa un any que sóc usuari compostaire resident a Viladecans i m'agradaria proposar-li la idea d'habilitar un espai a la deixalleria de Viladecans on es dipositin les restes de matèria seca provinents de les zones verdes de la ciutat (fulles seques, branques, pinassa, etc.). Així, contribuiríem a la correcta gestió dels residus orgànics de casa i els del nostre entorn.

  - Sergi
  R.A.Hola Sergi, moltes gràcies per la teva proposta. L’estudiarem.
 • P.

  Bon dia senyor batlle, l'altre dia vaig participar en una de les sessions de participació sobre el nou Pla Local de Joventut que s'ha d'aprovar. Com podrem saber si les propostes que hem fet s'han tingut en compte i han servit per a alguna cosa? Gràcies

  - Albert Buigues
  R.A.Hola Albert, moltes gràcies per haver-hi col·laborat. La nostra idea és publicar totes les accions previstes per tal que els que heu participat pugueu avaluar-les i donar-les a conèixer a tota la població. Trobo que aquest mecanisme de participació ens ajudarà a fer una millor feina. Gràcies de nou!
 • P.

  Bona tarda, tinc una petit a empresa a Viladecans i el passat mes de Juliol vaig rebre una trucada en nom de l'ajuntament de Viladecans per si estava interessat en anunciar-me a la revista de la Festa Major.Vaig demandar que m’enviessin la informació per mail i la meva sorpresa va ser que el remitent era una empresa de gráficas de Valladolid. Entenc que l'Ajuntament en el seu moment va fer un concurs que guanyaria aquesta empresa. Curiosament aquet estiu vaig estar a un poble de Valladolid on uns familiars de la meva parella em van explicar els impostos que estaven pagant a la seva empresa (i els que no tenen que pagar perquè no existeixen, com el dels transports o residus), les ajudes que reben o els lloguers que paguen. Així, entenc que les empreses d'aquí ofegades pels impostos locals i estatals, i la poca ajuda que tenim,no podem competir amb els de fora de Catalunya. Quan acabem tancant les empreses d’aquí, qui els pagarà el impostos i donarà feina a la gent d'aquí, els de Valladolid?

  - Joan Manel
  R.A.Bona tarda Joan Manel. Desconec el procediment pel qual aquesta empresa va fer el programa. Normalment, respon a una oferta de col·laboració amb l’Ajuntament. Ells s’ofereixen a fer aquest servei de forma gratuïta a través del anuncis de privats. Esperem que en les properes edicions tinguem empreses locals que també ho facin. Gràcies
 • P.

  Fa més de 50 anys que treballem en el sector del comerç a la nostra població, el camí ha segut i és feixuc, però amb treball i adaptant-se als nous temps tot es va superant. Actualment estem dedicats al sector de l'animal de companya, però el futur és incert sense que les institucions ens ajudin, ajuda traduïda en formació per a nosaltres i els nostres empleats i en vies d'assessorament sobre el camí a seguir. Senyor Alcalde, essent conscient de les limitacions del nostre Ajuntament, com es pot ajudar al petit comerç?, ¿quines vies de formació específiques es podrien gestionar?. Gràcies per la seva resposta

  - MIQUEL BERTRAN
  R.A.Hola Miquel, gràcies pel vostre esforç per millorar el comerç a la ciutat. A Viladecans treballem en dues vies en el sentit que ens demanes. D'una banda, amb la Xarxa Comercial de la ciutat, per promoure iniciatives de formació i de dinamització dels comerços de la cituat. D'altra, des de Can Calderon també fem iniciatives de suport a les activitats de les empreses i els comerços. Trobo molt interessant els teus suggeriments i faré que des del servei de suport al comerç es posin en contacte amb tu per parlar-ne. Gràcies
 • P.

  Hola alcalde, el passat mes de Setembre va tenir lloc la festa major del poble. Com cada any hi han hagut moltes activitats però, la nova ubicació de la fira fa que al parc de la Marina s'hi acumuli massa gent. Un altre problema que ocorre és que es ven begudes alcohòliques a menors, a més d'haver baralles i d'altres altercats entre la joventut. Tot això fa que la gent critiqui les festes majors viladecanenques, pot ser que no sigui la primera vegada que passi tot això, però es podria vigilar tot aquest enrenou i fer que la festa fos millor del que pot ser. Espero que prengui nota i el proper any les festes siguin més pacífiques i ofereixin una bona imatge. Moltes gràcies!

  - Marc Cervera
  R.A.Bona tarda Marc. Aquest any, en relació als anteriors, no hem tingut més incidències o més greus. Sí que és veritat que la concentració en un sol espai de totes les activitats afavoreix la visibilitat d’aquests problemes, però també els serveis de seguretat ho tenen més fàcil per controlar, com així ha estat, amb alguna intervenció que ha evitat que es produïssin més problemes. Es fan controls sobre tot dels espais de venda a la fira per tal d’evitar la venda a menors d’alcohol. No obstant, pot haver alguna situació que no hagi estat detectada. Passaré les teves queixes a la Policia Local i a la organització de la festa per tal de tenir-ho en compte de cara a l’any vinent. Gràcies per la teva col·laboració.
 • P.

  Buenas! tengo entendido que los edificios de la calle Pablo Iglesias tienen un tejado de amianto. Ha sido demostrado científicamente lo carcinógeno que puede llegar a ser, me sorprende que no se haya retirado y sustituido por otro material, ¿por qué no se ha llevado a cabo?

  - Alvaro LB
  R.A.Buenas tardes Alvaro, no tengo conocimiento de que haya habido ningún problema con los vecinos de esa calle. Por lo que tengo entendido, los problemas con la uralita y el amianto se producen en el momento de su desmantelamiento, que está obligado a hacerse por personal especializado. Si algún vecino lo hubiera hecho sin esa prevención, sí que se tendría que alertar. Hasta ahora no hemos recibido ninguna queja. Gracias

Ajuntament de Viladecans