Wiladecans

L'Alcalde
Parlem de Viladecans?

Llegenda

P. Pregunta d'un/a
wiladecanenc/a

R.A. Resposta de l'Alcade


XATEJA AMB L'ALCALDE CARLES RUIZ

Xat del mes d'octubre


Preguntes realitzades per altres wiladecanencs/ques

 • A.Gràcies a tots els que heu participat avui per traslladar-me les vostres preguntes. Ens tornem a veure aquí el mes vinent: el dia 8 de novembre. Salutacions.
 • P.

  Coneixes el que es una Survival Zombie? La web es http://survivalzombie.es. Podría ser molt interesant per la ciutat, una experiencia molt bona i a cost zero per l'Ajuntament!

  - Adrián Nieto Lozano
  R.A.Hola, Adrián. Sí que la conec i ens hem posat en contacte amb els organizadors per veure si es podría fer aquesta activitat a la ciutat. Pot ser una iniciativa divertida.
 • P.

  Bona tarda Senyor Alcalde, A l’Avinguda Segle XXI els vehicles circulen a una velocitat excessiva en molts dels seus trams. Ja li he traslladat el meu neguit en d’altres ocasions. Em va comentar que estaven avaluant opcions. Perquè no habiliten el radar una altra vegada? Fa molt temps que està inactiu i la gent ho sap. Per altra banda, a l’estiu vaig comentar-li que l’estat dels solars dels voltants del Parc tecnològic era nefast. Brutícia i herbes seques molt altes que podien provocar un incendi i donaven una imatge dolenta del nostre barri. Han netejat el mes proper a la benzinera, que en termes de seguretat ja es molt, però tots els altres què? Tota la gent que ve al nostre poble a treballar o a l'Outlet que pensarà? En canvi les rotondes estan sempre impol·lutes.

  - Miquel Angel
  R.A.Hola, Miquel. El sistema de radars que tenim és mòvil i van canviant la ubicació. Una d’elles és la de Segle XXI. Tenim previst instal·lar un altre en el mateix punt, però en sentit Gavà. I també tenim el projecte per semaforitzar la zona de l’avinguda Gabrielistes/Olof Palmer, una cció que depèn que es pugui aprovar en els propers pressupostos. En el cas dels solars, l’Ajuntament ja ha instat als propietaris perquè procedeixin a la seva neteja, com és la seva obligació. Algun d’ells aviat començarà a fer obres del seus edificis i, per tant, deixarà de ser solar.
 • P.

  Me gustaría saber por qué la semana pasada se retiraron algunas indicaciones de necesidad social como la del Centro de Rehabilitación Sanitaria? Tuvimos serios problemas, ya que una sra. en edad muy avanzada intentó dirigirse allí y al no encontrarlo tuvo que regresar a su domicilio con síntomas de desmayo y fatigas aguda. Me parece una negligencia, por parte del Ayuntamiento que dirige, el no ayudar a la CIUDADANÍA.

  - Margarida Hesselbach
  R.A.Hola, Margarida. Acabo de contestar esta misma pregunta a otra ciudadana. Saludos.
 • P.

  La setmana passada vaig fer aquesta pregunta al web de Viladecans i no m'han contestat. També vaig trucar a l'Ajuntament pel mateix tema. M'agradaria saber per quin motiu la brigada de l'Ajuntament va treure el cartell informatiu del Centre de rehabilitació. No sé si te a veure amb el fet de que havia de ser un col.legi electoral. Espero la teva resposta.

  - MARIA ANDREU BELTRAN
  R.A.Hola, Maria. Fa temps que estaba previst aquest canvi donat que han canviat els serveis que es donaven en aquest equipament. Salutacions.
 • P.

  Buenas tardes. ¿Este mes ya por fin se inaugura el nuevo ambulatorio o aún no está claro? Van con muchos meses de retraso... ¡Gracias!

  - Toni Gamez
  R.A.Hola, Toni. El Ayuntamiento ya se ha quejado reiteradamente de que se haya tardado tanto en poner en marcha el nuevo CAP habiendo acabado las obras. Parece ser que, finalmente, la Generalitat pondrá en marcha el nuevo ambulatorio a partir del 6 de noviembre. Por lo que me han comentado, a finales de este mes los ciudadanos y ciudadanas recibirán la comunicación de la Generalitat.
 • P.

  Conversant amb uns amics de Viladecans, m'he assabentat que funcionaris de l'àrea d'Informàtica de l'Ajuntament han posat a la venda un ordinador a Wallapop. M'agradaria conèixer la veracitat d'aquest fet i, si és així, si s'ha trobat el culpable/es i com a conseqüència, quines mesures s'han pres al respecte. Atentament

  - Joan Vilà
  R.A.Hola Joan. Desconec això que comentes. Ja ho preguntaré als responsables del departament.
 • P.

  La línia d'autobús L97 cada cop té més usuaris que la utilitzem per anar a Barcelona (cosa que celebro, però alhora també segueix augmentant el número de cotxes). A vista que les obres per a fer el carril bus per la carretera Santa Creu de Calafell no s'han inicialitzat proposaria reforçar la línia o augmentar el tamany dels busos o millorar les freqüències de pas. Gràcies.

  - Sergi
  R.A.Hola, Sergi. Al llarg de l’any que ve començaran les obres del carril bus que tu mateix comentes, la qual cosa generarà dificultats de trànsit que buscarem apaivagar amb mesures alternatives com hem fet altres vegades. Donat que l’increment d’autobusos en una línea suposa un procediment una mica llarg, pràcticament coincidiria amb aquestes obres. Igualment, preguntaré si hi ha una línia alternativa per donar millor cobertura durant la durada de les obres.
 • P.

  Buenas tardes, Carles. ¿Qué se está haciendo en las obras de la calle Salvador Baroné? Muchos tememos que una de las arterias principales del centro de la ciudad se convierta en peatonal, como ya se hizo en su momento con Doctor Reig. ¿Son unas obras de mejora o realmente están reformando la calle para que sea peatonal? Muchas gracias.

  - Carlos Manzano Martín
  R.A.Hola, Carlos. Como puedes suponer, son unas obras de mejora de sustitución de los pavimentos deteriorados que generaban problemas por el uso. Cualquier cambio del sistema de funcionamiento de la calle lo hacemos por un proceso de información y participación con los vecinos. Como no es el caso, simplemente hemos procedido a la realización de estas obras de mantenimiento.
 • P.

  Buenos días, disculpe no es una pregunta, es una reflexión. La ilegalidad de la actuación de un pueblo llega por la permanente sistematización de la palabra NO a la libertad de decisión, aumenta ante la opresión del poder y se consolida sin una chispa de esperanza a la ilusión de mejoría en nuestras vidas. Chispa de esperanza que perdimos los votantes del PSC en el Baix Llobregat, antes nuestro guía. Hoy vagamos con los wassaps familiares rotos...un No al Independentismo en nuestra cabeza y un Sí al Referéndum en nuestro corazón.

  - Rosa Maria Lopez
  R.A.Hola, Rosa. Agradezco tu reflexión. Lógicamente, este es un debate de actualidad. Es de lamentar que, como señalas, esta situación ha llegado al punto de división entre familias, amigos, compañeros de trabajo, etc. por la falta de diálogo y la vulneración de la legalidad. Unos, por no querer hacer nada; y otros, por hacerlo fuera de la legalidad, nos han llevado a todos a un punto sin solución. La gran mayoría de ciudadanos y ciudadanas pensamos que es deseable un cambio y que ese cambio ha de venir del diálogo, la negociación y el pacto.

Ajuntament de Viladecans