Wiladecans

L'Alcalde
Parlem de Viladecans?

Llegenda

P. Pregunta d'un/a
wiladecanenc/a

R.A. Resposta de l'Alcade


XATEJA AMB L'ALCALDE CARLES RUIZ

Xat del mes d'abril


Preguntes realitzades per altres wiladecanencs/ques

 • P.

  ¿De verdad piensan que el sistema de recogidas de muebles y enseres es bueno? Las cosas no duran en la calle ni una hora la mayoría de las veces, se las lleva gente que no puede comprar muebles nuevos o hacen negocio con ellos. Para el ayuntamiento, es un chollo. No quiero imaginar qué partida presupuestaria tiene esta campaña inútil.

  - Esteban Etxeberria
  R.A.Hola, Esteban. Aunque te parezca extraño, cada mes recogemos 50 toneladas de muebles en las calles de Viladecans; este dato y otros datos son los que nos han llevado a reformular el servicio y hacer campañas informativas para que todos los ciudadanos sepan que justamente a partir de hoy se han empezado a recoger los muebles en Montserratina, donde se recogerá todos los lunes. Los servicios técnicos me informan que hoy, para el ser el primer día, ha ido bien el nuevo sistema de la recogida de muebles gracias a la colaboración ciudadana.
 • P.

  Bona tarda, moltes gràcies per aquest espai. Tinc un suggeriment: que el personal de la taquilla de l'estació de Viladecans tingui un mínim de coneixement de l'anglès. És molt trist que s'hagi preparat a gent fent cursos d anglès a Can Calderon per treballar a l'outlet, per rebre clients estrangers, i que a només uns metres, aquests turistes no poden demanar informació en comprar un bitllet perquè ningú els entén. En vàries ocasions he hagut de fer d'intermediària entre els estrangers i el personal de la taquilla. El personal de l'estació ha d'estar a l'alçada de l'emplacament on es troba: un outlet i un hotel que atreuen molts turistes estrangers. Espero que pogueu fer alguna cosa al respecte perquè la imatge que es dona és d'una ciutat que no està capacitada per ubicar aquests establiments. Gràcies.

  - Lina Montero
  R.A.Hola, Lina. Gràcies a tu per fer una aportació tan positiva! Per la nostra part, ens estem plantejant quines posicions han de tenir habilitats en idiomes i ens anirem adaptant amb el temps. Traslladarem el teu comentari als responsables de Renfe. Gràcies.
 • P.

  Hola, he reformado mi piso por dentro y no he tocado nada estructural. Solamente he quitado el gotelé, he cambiado el baño y la cocina. Pero en el ayuntamiento me han hecho pagar un total de 400 € por impuestos y no entiendo el porqué. ¿Por qué he de pagar por reformar mi casa por dentro? Si encima me lo he pagado yo y el ayuntamiento no me ha hecho nada, y ya pagamos nuestros impuestos. Gracias.

  - Mónica Ortiz Hernández
  R.A.Hola, Mónica. Todas las licencias de obras municipales tienen establecida una tasa que va en función de la obra que se haga.
 • P.

  ¿Piensa hacer cines, la construcción de los pisos del Miramar no son ilegales en cuanto a altura? ¿Piensa arreglar las carreteras de Alba-rosa? ¿Y el casino?

  - Juan
  R.A.Hola, Juan. Los cines de Viladecans cerraron porque la empresa que los gestionaba entró en concurso de acreedores y la propiedad pasó a manos de un grupo de entidades financieras entre las cuales está el Institut Català de Finances de la Generalitat. El Ayuntamiento está trabajando para que se pongan de acuerdo todos y puedan abrir. En cuanto a las viviendas de alquiler protegido que se están construyendo detrás del Instituto Miramar forma parte de la zona de vivienda plurifamiliar continuidad del Torrent Ballester. La calle que se está abriendo (Josep Pallach) es la que separa la zona de Alba-rosa con esta última. Tenemos un proceso participativo en marcha con los vecinos de Alba-rosa para priorizar las inversiones que hemos de hacer en el barrio, a las que hemos destinado 4 millones de euros para los próximos años.
 • P.

  Bona tarda, Sr. Ruiz, Contactem amb vostè perquè últimament, com ja havia passat en altres ocasions, al barri de Sales hi ha cotxes estacionats durant mesos i alguns inclús anys, presentant desperfectes exteriors, i acumulant brutícia. Uns quants han estat denunciats i la Policia Local ha col·locat les enganxines verdes, però els hi retiren i continuen al mateix lloc. Fa unes quantes setmanes es va cremar un cotxe al carrer Rafael Casanova i va romandre durant més de dues setmanes totalment destrossat al mateix lloc. Us preguem una solució i major control d'aquestes situacions a la via pública. Gràcies.

  - Juan Fernández
  R.A.Hola, Juan. Com bé dius, portem temps fent un esforç intensiu de retirada de vehicles,en el qual és molt important la col·laboració ciutadana. En alguns moments es produeixen casos de col·lapse per la quantitat de vehicles. Pot ser que sigui això el que passi, en tot cas, les instruccions que tenen els serveis municipals és retirar tots els vehicles abandonats al carrer. Desconeixia el cas del carrer de Rafael Casanova; ja preguntaré què ha passat i si ara tenim algún punt de col·lapse.
 • P.

  Portem ja molts mesos cansats de que el Casc Antic sempre sigui l'últim barri a cuidar, per això pregunto: quan arreglaran el Casc Antic? (voreres, asfaltar carreteres, etc.)

  - Joan Bausa
  R.A.Hola, Joan. L’Ajuntament porta temps fent un important esforç d’inversió en molts barris de la ciutat i, en especial, en el Barri Antic. La inversió més important en equipaments és la del Museu de Ca n’Amat (al voltant d’uns 5 milions d’euros en la seva totalitat). S’ha iniciat també un procés de participació amb els veïns i comerciants de la rambla Modolell i el seu entorn per iniciar el procés de trasnformació d’aquest espai tan emblemàtic de la ciutat. Recentment, hem canviat una gran part de les llums i s’està valorant una inversió addicional per il·luminar encara més els carrers comercials. Aquesta semana s’iniciarà el procés de participació amb veïns i veïnes per reformar i millorar els jardins de Magdalena Modolell. Ben aviat s’iniciaran les obres de la plaça de les Palmeres per connectar les 2 zones de vianants. L’any vinent es farà la reforma del carrer Balletbò. S’ha presentat ja als comerciants la proposta de millora del carrer del Sol per millorar la mobilitat. La Generalitat està fent ja per encàrrec de l’ajuntament el projecte de transformació de la C-245 per prioritzar el transport públic i l’ús de la bicicleta; aquest projecte es finançarà entre la Generalitat i els Ajuntaments. Per tant, dir que el Barri Antic és “l'últim barri a cuidar” no respon en absolut a la realitat.
 • P.

  Bon dia, Sr Ruiz, El motiu de la meva consulta té a veure amb la problemàtica que cada cop més tenim al poble amb els gats del carrer. Cada vegada hi ha persones més molestes amb aquest tema, per una banda hi ha els veïns que no els volen, per tant veure'ls al carrer els molesta, fins al punt de voler-los matar. Per una altra banda, estem les persones que volem ajudar-los i donar-los una vida més digna. Sóc coneixedora de les iniciatives que l'Ajuntament duu a terme però creu que són suficients? Creu que estan tenint èxit? Sincerament penso que és moment de replantejar-nos-ho. Els 4.500 €, aprox., que destina per a aquests animals seguraments no són suficients. A més a més d'esterilitzar, hem de pensar que molts d'aquests animals necessiten atencions mèdiques, per enfermetats, accidents, gates embarassades, etc. Igualment, se'ls ha d'alimentar i amb aquest pressupost poc es pot fer. Potser s'hauria d'incrementar el pressupost i buscar un refugi per treure-l's del carrer, no creu? Gràcies.

  - Irene Benet
  R.A.Hola, Irene. Nosaltres treballem amb una protectora i totes les accions que fem les fem d’acord a les seves propostes i amb els seus voluntaris. Estem valorant altres iniciatives que estAn fent altres ajuntaments. Per a nosaltres és important l’equilibri entre la convivència entre el veïnat i el benestar dels gats.
 • A.Bona tarda a tothom! Comencem la sessió d'abril del xat. Benvinguts!

Ajuntament de Viladecans