Wiladecans

L'Alcalde
Parlem de Viladecans?

Llegenda

P. Pregunta d'un/a
wiladecanenc/a

R.A. Resposta de l'Alcade


XATEJA AMB L'ALCALDE CARLES RUIZ

Xat del mes de setembre


Preguntes realitzades per altres wiladecanencs/ques

 • P.

  Per últim. Em podria explicar el motiu pel qual en els últims 5 anys el rebut de l'IBI de les nostres vivendes no ha fet més que pujar, sempre amb l'argument de que el preu de la vivenda anava pujant i ara que està baixant aquest rebut es manté. Ho considero molt injust. Pregaria conèixer si és previst revisar aquest impost l'any que ve.

  - Eduard Cordero
  R.A.Eduard, als últims anys l'IBI ha pujat per la revisió del valor cadastral dels immobles que va fixar el Govern de l'Estat l'any 2005, un increment que es reparteix en deu anys perquè aquest augment no suposi una càrrega excessiva per als ciutadans. Per contrarrestar aquest augment, l'Ajuntament ha reduït en els últims anys el tipus impositiu. A més, com que sabem que són temps difícils, hem intentat facilitar el pagament d'aquest impost mitjançant el fraccionament del pagament en quatre quotes per als contribuents que l'abonin a través de domiciliació bancària. Si desitges una informació més detallada, pots contactar amb la Unitat de Gestió Tributària i Recaptació de l'Àrea d'Economia i Gestió Interna de l'Ajuntament. Gràcies per la teva participació.
 • P.

  Hola, aquí en Viladecans no se escuha Ràdio Sellarés, sólo en Gavà. Quiero que usted alcalde de Viladecans hable con Ràdio Sellarés, que sea de Viladecans o que ponga una emisora municipal de Viladecans. Adiós y gracias. Saludos de Cristian

  - Cristian Ruiz
  R.A.Querido Cristian, el Ayuntamiento de Viladecans apuesta por ofrecer unos medios de comunicación audiovisuales enmarcados en Internet. Creemos que los portales www.viladecans.cat y www.viladecanstv.tv son suficientes. Su financiación es sostenible y suponen un paso más en la apuesta estratégica que realiza nuestro municipio por las nuevas tecnologías. Saludos
 • P.

  Soc un veí de Gabrielistes i m'agradaria saber l'estat del desplegament de fibra òptica al nostre barri. Vaig llegir que l'Ajuntament es posaria en contacte amb la comunitat per tal de donar el seu aprovament. El que més m'agradaria saber és quina és l'operadora que donarà servei i a quina velocitat tindrem accès, és a dir, si serán 100Mb de baixada i de pujada o si inclouran la TV en HD o no a la tarifa i quan es durà a terme la instal·lació al nostre pis. Salutacions cordials

  - Adrià Sánchez
  R.A.Benvolgut Adrià, des de l'empresa municipal que executa el projecte (VIGIP) ja han informat a la majoria de comunitats de veïns del teu barri sobre la viabilitat del projecte en cada cas i també s'han sol·licitat els permisos corresponents per portar-lo a terme. Et recomano que consultis amb el president o presidenta de la teva comunitat sobre aquesta qüestió perquè te n'informi. Si no obtens resposta, envia'ns una consulta pel web de l'Ajuntament i t'informarem del teu cas concret. D'altra banda, aviat donarem a conèixer les operadores que oferiran el servei i les característiques d'aquest. Gràcies.
 • P.

  Hola, bon dia! Pregunta: vull saber si per les vacances dels col·legis de la setmana blanca anirem a la neu. Lara

  - Lara Díaz
  R.A.Hola Lara, ja sabràs que el calendari escolar d'aquest curs marca com a setmana festiva la del 7 a l'11 de març. Durant aquesta setmana, cada centre, en col·laboració amb les seves associacions de mares i pares, poden oferir activitats de lleure per a l'alumnat. Però, com et dic, és una qüestió que hauràs de preguntar al teu centre. Espero que tingueu un molt bon curs i t'agraeixo la teva participació al xat.
 • P.

  Hola Alcalde, para cuando metro o tranvía para Viladecans.

  - EDUARD
  R.A.Hola Eduard, como comenté en el chat del mes de julio, existe un acuerdo firmado entre la Generalitat y el Estado para crear una línea de tren soterrada desde Cornellà hasta Castelldefels, que funcionará con una frecuencia similar al metro. Actualmente, ya se está haciendo el proyecto de trazado, estaciones, profundidad de túneles del mismo... Como puedes suponer, una línia tan larga es muy compleja, aunque espero que pronto sepamos las fechas definitivas de inicio de obras. En Viladecans, seguramente, tendremos 2 paradas. Gracias
 • P.

  Buenas tardes Carles, espero que el regreso de las vacaciones haya sido el más ameno posible, aunque cargado, como siempre, de asuntos de trabajo y compromisos que se han de respetar y cumplir, ya que es lo que todos los viladecanenses esperan de su alcalde. En primer lugar, algunos vecinos nos han preguntado por el colegio que iniciaban las obras ahora en septiembre y, por otro lado, la demora que estamos viendo en la ejecución de la segunda fase de la av. Dr. Fleming. Es preciso que se realice con la mayor celeridad posible para evitar transtornos a los vecinos. ¿Podría confirmarme que en breve arrancarán las obras del colegio y efectivamente veremos el barrio semiacabado en la ejecución de la segunda fase?

  - JOSE ANTONIO
  R.A.Estimado Jose Antonio, como he comentado en una pregunta que me han hecho en este mismo chat, todo el proyecto del colegio de la zona de Ponent sigue con normalidad y esperamos que esté listo en los plazos previstos. Por otro lado, la segunda fase de la obra de l'av. Fleming está en marcha y los trabajos van a buen ritmo, por lo que también contamos con que estarán listos en la fecha prevista. Si tiene alguna duda más, puede contactar con la oficina del Pla Ponent 21. Reciba un cordial saludo.
 • P.

  Buenas tardes, ¿es cierto que desaparece la brigada de obras para que estos servicios estén subcontratados por empresas externas?

  - ANTONIO BURRUECO
  R.A.Estimado Antonio, no está previsto que la brigada de obras desaparezca. Ahora bien, el Ayuntamiento sí contrata servicios externos que permiten complementar a los municipales en su trabajo diario, especialmente en los nuevos espacios de la ciudad. Espero haber resuelto su duda.
 • P.

  Hola, quiero que arregle, por favor, el polígono indruistrial de Viladecans. Por favor, está mal, hay pintadas de grafiti. Por favor, arregle el polígono indrustrial y la carretera C32. Haga obras en el polígono idrustrial. Gracias, adiós alcalade

  - Cristian Ruiz
  R.A.Apreciado Cristian, el polígono industrial entra dentro del mantenimiento ordinario del Ayuntamiento en cuanto a limpieza, arreglo de pavimentos, iluminación, señalización, etc. Pero los grafitis, al ser en fachadas privadas, no lo asume el Ayuntamiento. Gracias por tu participación.
 • P.

  Seria molt difícil acondicionar correctament (reparar una de les cistelles, marcar les línies i posar xarxes) de la pista de bàsquet que es troba al costat de l'escola bressol La Marina?. Sóm diversos els usuaris que veïem com, dia a dia, es degrada més aquesta pista que fem servir. Salutacions

  - Eduard Cordero
  R.A.Hola de nou Eduard, tres dies després de la teva pregunta al xat, l'Ajuntament va repintar els taulers de la pista de bàsquet, s'hi van instal·lar xarxes noves i es va netejar el paviment de la pista. Salutacions igualment
 • P.

  El gran parc de Vilamarina es molt maco estètica i arquitectònicament, però molt poc pràctic, ja que no hi pràcticament cap zona d'ombra fins a les 19:00 hores; sobretot a l'estiu (quan més el podem gaudir els residents). Està previst solucionar aquesta situació amb més arbres/zones d'ombra?

  - Eduard Cordero
  R.A.Benvolgut Eduard, me n'alegro que t'agradi el parc de la Marina. Comparteixo la teva visió. Des d'un inici, volíem que aquest fos un parc ben ampli, amb diferents zones d'esbarjo, com ara la zona picnic, jocs infantils, àrees de descans, etc. En algunes d'elles, ja hi ha zones d'ombra sota pèrgoles o els ponts de fusta i en d'altres s'hi han plantat arbres, que aniran donant més ombra a mesura que vagi creixent. Gràcies per compartir la teva opinió.

Ajuntament de Viladecans