Wiladecans

L'Alcalde
Parlem de Viladecans?

Llegenda

P. Pregunta d'un/a
wiladecanenc/a

R.A. Resposta de l'Alcade


XATEJA AMB L'ALCALDE CARLES RUIZ

Xat del mes de novembre


Preguntes realitzades per altres wiladecanencs/ques

 • P.

  Sr. Alcalde, la meva pregunta seria la construcció de un Skate Park: on es faria? Per a quan estaria?

  - Andrés Flores
  R.A.A través del departament de Joventut i de Can Xic hem creat una comissió de treball amb joves de la ciutat per ubicar i dissenyar el nou skatepark. Ben aviat tindreu una proposta que espero sigui satisfactòria.
 • P.

  Bona tarda alcalde! Li torno a preguntar una altra vegada per l'associació cultural Peña Bética, i ho faig en representació dels veïns de l'escala B del bloc de pisos amb adreça Rafael Casanova nº5. Estem una mica cansats, ja que ningú escolta les nostres queixes sobre aquesta associació. A més, 'camuflats' dins dels actes de la festa major, hi va haver 2 concerts al seu pati amb altaveus fins prop de les 3 del matí, és legal fer aquest tipus d'acte paret amb paret amb vivendes? Insistim també en el soroll que fan alguns (per sort no tots!) dissabtes a la nit, ja que tenen nens jugant al jardí i al carrer fins la 1 de la matinada o més. Jo he fet ja 2 instàncies al respecte que no han estat contestades i ens agradaria saber què fer a partir d'ara. Gràcies i a seguir amb la bona feina!

  - Francesc Niella
  R.A.Benvolgut Francesc, la presència de la Peña Bética és provisional i estem treballant per fer el canvi definitiu de seu. Espero que no es produeixin més molèsties fins que el canvi no es pugui fer. Gràcies
 • P.

  M'agradaria saber si a Viladecans també se celebren cerimònies de benvingudes als nous nadons nascuts a la ciutat, igual que succeeix a ciutat veïnes com Sant Boi. Si no es fa, ens agradaria proposar que es fessin aquests actes, ja que recientment hem tingut una criatura i ens agradaria poder-ho fer. Gràcies.

  - Enric Cornelles
  R.A.Benvolgut Enric, enhorabona pel naixement del teu fill o filla, t’agraeixo molt aquest suggeriment que ens han fet també altres persones. Estem preparant una cerimònia d’aquest tipus cap a la primavera, que farem col·lectiva amb tots els naixements de l’any. Us mantindrem informats.
 • P.

  Respecto al L97 en la parada de Cami del Fondo con Carretera de Barcelona, todas las mañanas es una pelea para que el autobusero pare. Día sí y día también no para y tenemos que esperar varias veces hasta coger el autobús. Cosa que no entiendo porque pago mis impuestos hasta el último euro religiosamente por tener un servicio, que no es público, porque además pagamos el billete. ¿Hasta cuándo vamos a tener que soportar esto? ¿Cuándo se van a poner más autobuses?

  - Helen San Segundo
  R.A.Hola Helen, acabo de contestar a la misma cuestión a Héctor. Gracias
 • P.

  Respecto al autobús L97 en la parada de Camí del Fondo con Carretera de Barcelona, todas las mañanas se salta y la gente que estamos esperando tenemos que esperar y esperar porque no para. ¿Cuándo se va a solucionar esto, ya que pagamos los impuestos para tener un nivel de servicio adecuado?

  - Hector Tobio
  R.A.Apreciados Hector, he tenido conocimiento de esta situación y me he dirigido a la Entitat Metropolitana para que refuercen el servicio. Gracias
 • P.

  Sr. Alcalde, ya me dirigí a usted por el mismo tema. Perdone que insista, pero es que los contenedores de basura de la c/ Padre Artigas C/ Mare de Déu de Sales son contenedores antiguos, ruidosos, no tienen muelle de retener tapas y hemos visto que por la Torre-roja (paseo peatonal) hay contenedores nuevos que no hacen ruido, y ahí no vive gente; ¿podría usted pedir el cambio en la empresa de recogida de basura, por favor? Los nuevos aquí y estos viejos allá. Gracias por escucharnos, siempre hemos sido simpatizantes socialistas.

  - María Nieto
  R.A.Apreciada María, lamento las molestias que tienes. Vamos a cambiar una parte importante del sistema de contenedores del municipio. Estamos ahora haciendo pruebas sobre cual puede ser el modelo mejor para evitar este tipo de molestias. Espero que pronto podamos resolverlo. Gracias
 • P.

  Sr alcalde: Sóc el president de la Comunitat de Veïns de Josep Tarradellas, 42. L'entrada a la nostra finca, per on s'accedia antigament a l'ambulatori, ha estat tancada amb una reixa per poder tenir la seguretat i la tranquil•litat de què no disposàvem, degut als bars que tenim al costat, 3 en total, on els clients deixaven els nens a l'espai ara tancat. Tenim, per escrit, el compromís de l'Ajuntament, de la reparació del sostre que està en perill d’enfonsament, així dictaminat per la policia local i pels bombers. Quan l'Ajuntament farà efectiva la reparació, que és considerada tant urgent pels bombers i per la policia local? Si això hagués estat qüestió dels veïns, estic segur que ja hauríem estat forçats i obligats a reparar-ho, sense haver tingut en compte més consideracions? Ens podria donar als veïns una data concreta de reparació? O com que depèn de l'Ajuntament, tot és qüestió de donar llargues, argumentant motius diversos, i fins i tot demagògics, com ‘la crisi’?

  - Juan Carlos Rincón
  R.A.Bona tarda Juan Carlos, conec el tema i crec que al final hem trobat una solució correcta per a tothom. Entenc el que em dius i m’adreçaré als serveis a veure quan tenen previst actuar, seguramente serà aviat. Gràcies!
 • P.

  Quin es el motiu que no pugi esta obert la sala de festa Row 14 durant l'horari que porta fent des de fa un temps?

  - Elena Gonzalez
  R.A.Hola Elena, els motius els he explicat en la primera resposta que he donat avui al xat. Et prego que la consultis. Gràcies.
 • P.

  Buenas, era para preguntar si era posible, a través de una asociación de airsoft (El airsoft es un hobby que consiste en una simulación militar, como el Paintball, pero se utiliza de munición de bolitas de plástico biodegradables 100%). Quería saber si era posible que el ayuntamiento cediera algún tipo de terreno montañoso en desuso de los que colindan en Viladecans. Yo sé que en el ayuntamiento de Sant Climent antes cedía terrenos en desuso para realizar 'fiestas' y demás y me preguntaba si sería posible que el ayuntamiento cediera un terreno para esta actividad lúdico deportiva. Muchas gracias

  - Alvaro garcia
  R.A.Hola Alvaro, no tenía conocimiento de este tipo actividad, aunque sé más o menos lo que es el Paintball. Lo mejor es que os dirijáis directamente al departamento de deportes, que es lo que hacen todos los colectivos que quieren que les orientemos sobre las posibilidades de algún espacio para realizar su actividad. Gracias!
 • P.

  Hola. Le quería preguntar por el parking del final de la Avda. Gavà. Según el cartel del Plan E lleva cerrado casi un año y sin uso. Aparentemente está acabado, pues no se ve movimiento ni trabajos desde hace muchísimo tiempo. ¿Cuál es el motivo de su NO uso? ¿No hubiera sido mejor gastarse los 413.000€ (69 millones de las antiguas pesetas) en una guardería para ese barrio, infinitamente más necesaria y urgente? Gracias.

  - Julian Casas
  R.A.Hola Julian, en primer lugar, debo decirle que una guardería cuesta muchísimo más de lo que señalas, además de su mantenimiento. No obstante, cuando cambien las cirscuntancias económicas está previsto dotar al barrio de una guardería justo al lado del colegio que se está construyendo. El plan E financiaba una parte de la estructura del parking y la otra la financiamos nosotros directamente en una segunda fase que se acabará pronto y que no se puede apreciar, porque consiste fundamentalmente en hacer llegar el cable a la zona para instalar el centro del control. Gracias

Ajuntament de Viladecans