Wiladecans

L'Alcalde
Parlem de Viladecans?

Llegenda

P. Pregunta d'un/a
wiladecanenc/a

R.A. Resposta de l'Alcade


XATEJA AMB L'ALCALDE CARLES RUIZ

Xat del mes de gener


Preguntes realitzades per altres wiladecanencs/ques

 • A.Molt bona nit a tothom. Gràcies per participar en la sessió de xat de gener. Espero que tingueu una bona Festa Major d'Hivern. Tornem al febrer!
 • P.

  Bona tarda Sr. Alcalde, aprofito aquest canal de comunicació per veure si seria possible millorar la neteja de les voreres de l'avinguda Riera Sant Llorenç, des del tram de la plaça Josep Pla fins al final. Les voreres estan força deteriorades i brutes pels excrements de gos i per culpa dels amos poc cívics. A vegades tenim la sensació d'abandonament per viure a la frontera amb Gavà (molts dels amos dels gossos creuen el carrer perquè facin les seves necessitats). En rares ocasions ha passat una màquina per netejar be les voreres. Espero que aquest servei millori juntament amb la zona. Agraeixo la seva atenció i el saludo cordialment.

  - Xavier Gascón Bret
  R.A.Bona tarda, Xavier. En el cas de la riera de Sant Llorenç, en ser un carrer que divideix Gavà i Viladecans, el manteniment està compartit entre ambdues ciutats i es fa per trams en el cas de la mitjana i per a cada municipi, en el cas de la vorera. Entra en la programació de manteniment de la via pública que es fa a tota la ciutat, tant pel que fa als sistemes de neteja (màquines, personal, etc.) com a les accions de manteniment i reparació. Traslladaré aquesta queixa als nostres serveis per valorar quina actuació més podem fer que no s’estigui fent.
 • P.

  ¿Sería posible instalar un bicibox en la zona del mercadona o cercano a los accesos de la Escuela Dr. Trueta? Existe el de la torre roja pero es constantemente violentado al estar en una zona de poco tránsito.

  - claudia Ordoñez
  R.A.Apreciada Claudia, hablaré con los responsables de Bicibox para ver si podemos reubicar algunos de los existentes o instalar uno nuevo. Gracias por tu colaboración.
 • P.

  Quan prendrem la responsabilitat de mantenir a CAL MENUT (masia que fou declarada Patrimoni pel ple municipal al seu dia). Les taulades van caient, els mobles de las habitacions es desfan, els estris que van ser entregats pels masovers (fotografiats i nombrats) on hi són?

  - Vicenç Pugés
  R.A.Benvolgut Vicenç, com segurament saps, Cal Menut és una propietat privada i, per tant, l’Ajuntament no la pot mantenir. Per això, vam fer la declaració de bé cultural d’interès local per tal d’obligar als propietaris a exercir la seva responsabilitat. Qualsevol obra o actuació està subjecta a verificació per part de l’Ajuntament. Ara bé, pel que fa als estris i mobiliari, són de propietat privada, com qualsevol altre habitatge. La protecció de l’Ajuntament només es pot fer per llei sobre l'edificació.
 • P.

  Señor Carles, me gustaría preguntarle por qué el autobús Viladecans lo quitan los festivos. Las personas que nos tenemos que trasladar para ir a Barcelona no tenemos medio de locomoción y me gustaría que me respondiera por qué los quita.

  - Isabel García
  R.A.Hola, Isabel. Viladecans tiene asegurado el transporte público a Barcelona a través de las líneas interurbanas que circulan por una gran parte de la ciudad. En el caso del Vilabús, este es un servicio que financia íntegramente el Ayuntamiento de Viladecans y que los festivos tendría un déficit importante por la disminución de pasajeros que se produce.
 • P.

  Por qué en la calle Pare Artigas núm. 73 hay un coche (Nissan Primera) que lleva cerca de 2 años abandonado, y se le ha dado parte a la policía local hace más de un año y aún así sigue allí. Y por qué en esta zona de la calle no hay containers. Y tenemos que ir a la calle Nord o Muntanya? Gracias por atender estas consultas.

  - Ignacio Gavilán
  R.A.Hola, Ignacio. Cuando se da parte sobre un coche aparentemente abandonado a la Policía Local, se inicia un procedimiento para poder retirarlo. A veces, lo que ocurre es que los vehículos están inmovilizados por la autoridad judicial y no podemos realizar dicha retirada. No sé si ese es el caso. Me interesaré por el vehículo en cuestión. En cuanto a los containers, la ubicación de los mismos se hace en función de la densidad de vecinos de la zona y el itinerario que puedan realizar los vehículos de recogida. Desconozco en este momento los criterios para este caso concreto. Ya te enviaremos por correo la respuesta.
 • P.

  Hola señor alcalde, Ya sabe algo sobre la reapertura de los cines Lauren? Se comentaba que se abrirían para después de verano pero al final nada. Gracias por atenderme.

  - Miguel A.
  R.A.Hola, Miguel. No tenemos ninguna fecha que nos haya facilitado la empresa que está interesada en abrirlos. Lo que sabemos es que hay una negociación muy compleja con los bancos que tienen la titularidad del mismo. Esperemos que se resuelva pronto. Todos tenemos muchas ganas de volver a tener cine en la ciudad.
 • P.

  Bona tarda, des de fa mesos, a la columna de lliure expressió que hi ha a la cantonada del Carrer Franja de Ponent amb Av. Llorenç Puig hi ha lligat un carro del Caprabo ple de cartrons i deixalles tots els dies, sobretot a la nit fins al matí. Els veïns estem preocupats pel perill d'incendi sota els nostres balcons, a part de la sensació de brutícia i deixadesa que això suposa. Què es podria fer? Moltes gràcies.

  - Ana Romero
  R.A.Hola, Ana. Heu avisat a la Policia Local o l’agent cívica d’aquesta problemàtica? Ja parlaré amb els serveis de manteniment per veure què podem fer-hi, encara que, pel que em dius, no només treient el carro podrem resoldre la problemàtica social que segurament hi ha al darrere.
 • P.

  Aquest passat dissabte 10 de gener al poliesportiu del Centre va tenir lloc una competició de rítmica entre els dos clubs locals. Com pot ser que només hi haguessin dos graderies obertes?????? Hi havia moltíssima gent dreta... fins i tot avis... I ningú ens donava una solució per obrir més graderies... que no es podia i punt... que des de l'ajuntament havien dit que amb dos hi havia prou... Doncs un mal càlcul... només s' havia de pensar que eren 53 nenes... amb pares... avis... tiets/tiets... i amics... ja que la competició es feia al poble :-(

  - Montse Huertas Bastida
  R.A.Benvolguda Montse, desconec per què no es van obrir més grades, ja que sempre s’obren en funció de les necessitats. Em sap greu aquesta situació i la resposta que vam donar. Ja parlaré amb els responsables d’Esports per traslladar-los la vostra queixa i que no es torni a produir una situació així, que no em sembla lògica, a menys que hi hagi alguna raó que desconec, com t’he dit. En tot cas, espero que la competició funcionés bé.
 • P.

  Hola: Soy un vecino de la calle Roure frente al parque de Can Ginestar y quiero comunicarle mi descontento con el tema de vigilancia de dicha zona por el consumo diario de drogas por parte de muchos jóvenes a horas diurnas, y luego el escándalo y también consumo de drogas y botellón en horas nocturnas, así que me gustaría que se pusiera en conocimiento de la policía local y de los mossos para que hagan mayor control de la zona. Esperando que se solucione lo antes posible, un saludo y gracias.

  - Juan Manuel Mayordomo Lopez
  R.A.Apreciado Juan Manuel, lamento esta problemática. Hablaré con la Policía Local para ver si ya estamos tomando medidas al respecto y que se incremente la vigilancia. Muchas gracias por tu colaboración.

Ajuntament de Viladecans