Wiladecans

definició w!ladecanenc -a

Viladecans impulsa nous projectes d'escola digital

Viladecans impulsa nous projectes d'escola digital

Fibra a les escoles

FIBRA ÒPTICA PER IMPULSAR LA INNOVACIÓ A L’AULA

Tots els centre educatius de la ciutat ja formen part de la xarxa municipal de fibra òptica. Benvinguts!

Això vol dir que les escoles bressol municipals, els centres de primària públics i concertats, els instituts i altres centres educatius poden tenir connexió ultra ràpida a Internet i gaudir de 100 megues mínim. De fet, poden arribar a tenir 1 Gigabit per segon.

Perquè serveix la fibra òptica?


1. Per millorar el funcionament de les pissarres digitals que tenen les escoles de primària. Amb més velocitat poden accedir a contingut multimèdia de més qualitat com ara arxius de vídeo, imatges en alta resolució, aplicacions educatives més sofisticades, etc.

2. Per millorar la gestió del centre en temes d’eficiència energètica. Així, podrem seguir en temps real i de forma remota els consums d’aigua i llum d’escoles i instituts per aplicar mesures correctives amb l’objectiu d’estalviar energia. La transmissió d’aquest tipus de dades requereix de banda ampla ultra ràpida.

3. Per desenvolupar nous projectes d’escola digital
. Aquests són els que ja s’estan posant en marxa:

_Tablets a les aules. Iniciem una prova pilot per introduir aquest dispositiu a l’aula com a eina d'aprenentatge de futur. Comencem a l’escola Montserratina, però més endavant arribaran a altres centres.

_Karendons. Són pupitres digitals interactius que ja han arribat a les aules d’infantil de totes les escoles, públiques i concertades, per oferir als més petits noves maneres d’aprendre de forma autònoma. Mira com funcionen

_Plataformes educatives. És un nou entorn web per facilitar la comunicació i interrelació entre docents, alumnes i famílies que ja funciona a l’institut Josep Mestres i Busquets des del curs 2012-2013 i que ara comença a posar-lo en pràctica també l’escola Enxaneta.

_Aplicació del currículum bimodal. Es tracta d’un nou mètode per avaluar els alumnes que té en compte tant els coneixements que s’aprenen a l’escola com la capacitat d'aprendre noves competències i habilitats. L’escola Doctor Trueta ja l’està provant com a part d’un projecte d’investigació de "Didàctica i Multimèdia" de la Universitat Autònoma de Barcelona.

_Entorns personals d'aprenentatge. Posem en marxa un projecte europeu amb ciutats de Suècia i Finlàndia per dissenyar i aplicar a les nostres aules mètodes innovadors d’aprenentatge personalitzat que afavoreixin l’èxit educatiu de cada nen i nena. Fes clic aquí per accedir al web del projecte.

_Xarxa d'innovació educativa. Amb les escoles, famílies i empreses de la ciutat hem creat aquesta xarxa per seguir impulsant, entre tots, aquest projectes innovadors amb un objectiu comú: millorar l’èxit educatiu dels nostres infants i joves. Clica aquí per accedir al blog de la Xarxa. I si t’hi vols sumar o demanar més informació, envia’ns un correu a xie@viladecans.cat.


Presents a l’Smart City Expo World Congress

Tots aquests projectes van ser presentats a l’Smart City Expo World Congress 2013  a l’stand de la Diputació de Barcelona .


Ajuntament de Viladecans